On•Off Ride με τον ΜΟΠ ✓
20/10/2024

Κυριακή πρωί… πρωί με 6-7 μποφόρ ανατολικό αέρα στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με αρκετές “χορευτικές” φιγούρες 12 μοτοσυκλέτες με μέλη και φίλους του ΜΟΠ μαζευτηκαμε για να “ξεχυθούμε” στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας μέσα από χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές.
2 BMW GS1200 με τους Dionisis Polatos & John Bacossis ….
2 Yamaha …1 XT600 με τον Τασος Χρυσικος και 1 Τenere700 με τον Ilias Plat …
2 KTM..1 790 με τον Andreas Tzortzatos & 1 LC4 640 με τον Xaris Kogos …
1 Suzuki freewind 650 με τον Φώτη
1 HONDA XLV 650 transalp με τον Ηλιας μπαλανης …
και 4 HONDA XRV 750 με τους Vasilis Anastasopoulos , Θωμάς Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Νικολόπουλος και Kostas Kouveliotis…..
…ξεκινήσαμε από το parking της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου με κατεύθυνση το αιολικό πάρκο Άνω Καλαβρουζας προσεγγίζοντας το σημείο από το χωριό Ρίζα (…1ο “χάσιμο” της ημέρας…στο ισωμα!!).
Ωραίο ανηφορικό στροφιλικι ( ασφάλτινο) και λίγο μετά παίρνουμε την πρώτη” γεύση” από το φρεσκοστρωμενο με αρκετό… αρκετό ψιλό χαλίκι….
Όλα καλά στην ευθεία….στις κατηφόρες όμως????
Ανάσα ανακούφισης λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα συναντώντας τον χωματόδρομο μέσα από το δρυοδασος που ενώνει την γέφυρα Μπανιά με το Τρίκορφο Ναυπακτίας και τα χαμόγελα επέστρεψαν!!
Λίγο ασφάλτινη πορεία μετά την γέφυρα Μπανιά και αφήνουμε την άνεση του δρόμου ” ψάχνοντας” πλέον σε δασικούς δρόμους ένα πέρασμα προς τα Σιταραλωνα Αιτωλοακαρνανίας.
Χωρίς απρόοπτα και “χασιματα” φθάσαμε στο χωριό Καλουδι και ακολουθώντας τις οδηγίες τοπικού ταβερνιάρη “κατηφορίζουμε” ( ..μετά από ένα σύντομο 2ο “χάσιμο” !!) στο παραλίμνιο χωριό Σιταραλωνα ( Τριχωνίδα λίμνη) .
“Ψαχουλευοντας” και πάλι ακολουθούμε όμορφη χωμάτινη παραλίμνια διαδρομή και με τις οδηγίες τοπικού βοσκού ανηφορίζουμε πλέον προς το Θέρμο.
Ενδιαφέρον ανηφορικό κομμάτι με ιδιαίτερα όμως σαθρό terrain που απαιτούσε αρκετές “χορευτικές” ικανότητες τύπου “τσαμικοκαλαματιανου”…..
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας…απολαυστικός πρωινός (… σχεδόν!!!) καφές στην όμορφη πλατεία και μια ευχάριστη συνάντηση με τον φίλο και συνοδοιπόρο απ’τα “παλιά ” Chris Georganas .
Ανεφοδιασμός καυσίμων και αναχώρηση προς Κονισκα ( ενδιαφερουσα ασφάλτινη διαδρομή με υπέροχη θέα στον Εύηνο ποταμό!!).
Στο γραφικό χωριό της Κονισκας η παρέα “μίκρυνε” και πλέον 8 “τυχεροί” ξεκινάμε για τον Διπλατανο και το φράγμα Αγίου Δημητρίου ( Ευήνου) .
Λίγα μόνο μέτρα μετά την Κονισκα “μπήκε” για τα καλά στην ζωή μας ο … χορός!!!…
οι ” βραζιλιάνικου” τύπου χοροί με σαλσα, σάμπα και μερικές “ζεμπεκιες” σε μια διαδρομή 10++ χιλιομέτρων με χαλίκι… χαλίκι…και ψιλό χαλίκι στρωμένο πάνω στο χαλίκι…ουουουφ!!!!
Τέτοιο “χορό” η αλήθεια είναι είχα χρόνια να “χορέψω” ….
Αλώβητοι και αρκετά “πλουσιότεροι” σε εμπειρίες τύπου…”ευτυχώς σωθηκαμε” καταλήξαμε λίγο μετά τον Διπλατανο σε ένα όμορφο γεφύρι τύπου Bailey και “πήραμε” μια δυνατή…δυνατή ανάσα.
Φράγμα Ευήνου στα 2 χιλιόμετρα μπροστά μας και συνεχίζουμε μέχρι την Περδικόβρυση για μια απαραίτητη στάση στο όμορφο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας.
9 χιλιόμετρα μετά την Περδικόβρυση με ανηφορική και υπέροχη διαδρομή φθάσαμε στα Κρυονέρια Ναυπακτίας και φυσικά “πεταχτηκαμε” 1 περίπου χιλιόμετρο πιο πέρα στην θέση Περγαρι για το εντυπωσιακό αγνάντι που έχει δημιουργηθεί στο σημείο με θέαση στην τεχνιτη λίμνη του Εύηνου ποταμού ( …αξίζει αν πάτε στα Κρυονέρια να το επισκεφθητε…χωμάτινη βατή διαδρομή!!).
Επιστροφή προς τα Κρυονέρια και φθάνοντας στα πρώτα σπίτια του χωριού στρίβουμε αριστερά στον δασικό ΥΠΕΡΟΧΟ δρομο που οδηγεί στο χωριό Λαλικα… μοναδικά όμορφη διαδρομή που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό περιηγητή!!!
Λίγα ασφάλτινα χιλιόμετρα και “βυθιζόμαστε” στην μαγεία των δασικών δρόμων της ορεινής Ναυπακτίας με κατεύθυνση την Κεντρική και το αιολικό πάρκο της Λεπτοκαρυάς μέσω του δασικού δρόμου που οδηγεί στην Αγία Κυριακή και συνεχίζει μέχρι την διασταύρωση που οδηγεί ( με ασφάλτινη διαδρομή) δεξιά προς Ελευθεριανη και “ευθεία” προς Παλαιόπυργο Ναυπακτίας.
Πολύ όμορφη διαδρομή που απαιτεί όπως και οι προηγούμενες “εξειδικευμένες” χορευτικές ικανότητες….και φιγούρες….χαχαχα
____ να εξηγήσουμε ότι οι υπεύθυνοι για την συντήρηση του ορεινού δασικού δικτύου της περιοχής έχουν πραγματικά κάνει ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!…
….η ανομβρία είναι αυτή που ουσιαστικά έχει δημιουργήσει αυτό το σαθρό terrain που σίγουρα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τους δρόμους αυτούς!!_____
…”πίσω” στα δικά μας τώρα….
..τα υπόλοιπα περίπου 30 χιλιόμετρα μέχρι την Ναύπακτο “κύλησαν” ασφάλτινα , στριφτερα και “σβέλτα” έως το Γρίμποβο φυσικά και την απαραίτητη στάση για το απογευματινό μας καφέ…και γλυκάκι!!!!
…”σεντόνι” ΤΕΛΟΣ ✓
Ευχαριστούμε για την υπέροχη παρέα σας και ανανεώνουμε για 3/11/2024 για το επόμενο “On Off Ride..με τον ΜΟΠ” στο δρυοδασος Φολόης και τον Ερύμανθο!!

On•Off Ride με τον ΜΟΠ ✓ 20/10/2024

Date: 21 Οκτωβρίου 2024
Client:
Project Type: