… ήταν μια όμορφη , χειμωνιάτικη , “δροσερή” βόλτα 450 χλμ…!!!
…με λίγα λόγια..
08:30 πιστοί στο ραντεβού μας 9 μοτοσυκλέτες και 14 μέλη και φίλοι του ΜΟΠ αψήφησαμε τα “βαριά” σύννεφα και μέσω της Εθνικής Οδού ξεκινήσαμε για την επίσκεψη μας στην Σαλαμίνα.
Τα αδιάβροχα που για “καλό και κακό” πήραμε μαζί μας τελικά το “καλό” τους το έκαναν και τα 10- 15 βροχερά χιλιόμετρα στην περιοχή της Ακράτας μείναμε στεγνοί .
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κατά την στάση να φορέσουμε τα αδιάβροχα ο “αθυροστομος” της παρέας Παναγιώτης Οικονόμου ψέλλισε επί ματαίω (…ας πρόσεχε!!) το όνομα ΤΟΥ γκαντε
μη “αρχηγού ” (… ξέρετε ποιον ..μην το γράψουμε!!!) με αποτέλεσμα να “μαζέψει” με τον πίσω τροχό του Vstrom ένα ωραιότατο αιχμηρό αντικείμενο και ένα μεγαλοπρεπέστατο “κλαταρισμα”….με μικρή ταλαιπωρία ξεπεράστηκε….
Στον κόμβο της Πάχης “τυχαία” βρεθήκαμε με τον Ηλία Andelli Αντωνόπουλο και τους Πέτρος Χατζής και Σπύρο ( τον ” φορτώθηκες Σπύρο τον Χατζή… χαχαχα).
Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το Πέραμα Μεγαρίδος και η
παρέα συμπληρωθηκε με τον ερχομό του Σπυρος κο-γκ-ος που υπηρετεί την θητεία στους καταδρομείς.
Το πέρασμα στην Σαλαμίνα μας οδήγησε για την πρώτη στάση της επίσκεψης μας στο σπίτι του Σικελιανού.
Ο Stelios Koukouslis μαζί με τον Δημήτρη από τους Soul’s of Greek Rider’s προστέθηκαν στην παρέα μας και μαζί τους μια μικρή παρέα από το Zontes club ( μας ακολούθησαν μέχρι τον καφέ μας).
Ο Πέτρος μας επιφύλαξε μια όμορφη έκπληξη και μετά από επικοινωνία με την κυρία Χριστίνα Δρίβα από το πολιτιστικό κέντρο Σαλαμίνας το σπίτι του Σικελιανού μας περίμενε με ανοικτές πόρτες και με μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση/ ξενάγηση από την κυρία Χριστίνα ( ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τους δύο!!)
Μετά το καφεδάκι μας ο Ηλίας Andelli μας πρόσφερε ( ..σαν πλοηγός!!!) μια όμορφη περιήγηση στο νησί με επίσκεψη στα πιο όμορφα σημεία του ( σε όσα το χρονικό περιθώριο μας επέτρεπε!!!).
Η “γεύση” που πήραμε από το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας ήταν τουλάχιστον ” χορταστική” !!
Ωραιος τόπος , με ιστορία “βαριά” , φύση όμορφη , με αγνάντια μοναδικά …….αλλά…….
η άτακτη , ασύδοτη και φανερά “παράνομη” οικιστική ανάπτυξη έχει μετατρέψει ένα ιστορικό μνημείο σε τόπο “χαμοσπιτων” , κακασχημων κτιρίων & “κτηριακών σκουπιδιών”!!!
Τα μνημεία του τόπου αν μη τι άλλο εγκαταλελειμμένα ( ο τύμβος της ναυμαχίας σε μια αλάνα και η ελιά της Ορσας…η ελιά των 2.500 ετών “χορταριασμενη” ,στη κυριολεξία και καταπατημένη “από την μάντρα του “παραθεριστη” , οριοθετημένη με μια τριχια!!… δυστυχώς λυπηρό!!!( καθαρά προσωπική άποψη ).
Παρ’ όλα αυτά περάσαμε πολύ όμορφα , είδαμε , μιλήσαμε και συνφαγαμε ( πικ νικ στο” θεατράκι” )με αγαπημένους φίλους ,”ξεπαγιασαμε” λίγο στην επιστροφή … αλλά..επαναφορτωσαμε
μπαταρίες και καλή διάθεση και δώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εξόρμηση του ΜΟΠ στις 27/2 στην Αγία Φωτεινή / Μαντινείας … καιρού επιτρέποντος τα λέμε ✓✓

Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide

13/2/2022 | ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Date: 15 Φεβρουαρίου 2022
Client:
Project Type: