ΔΙΑΔΡΟΜΉ/ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ για την Κυριακή 30/4/2023 (μονοήμερη και διήμερη)

Τ’ Άγραφα!!!!
…τ’ Άγραφα δεν είναι απλά ένας ακόμα προορισμός!!
…τ’ Άγραφα είναι μια “πύλη” που απ’ όπου και να την περάσεις ( … από την Νεράιδα και τα Καμάρια… από το Τροβάτο και τα Επινιανά ή από το Κεντρη και την Βίνιανη) σε οδηγεί σε μια άλλη “διάσταση ” .
Στην διάσταση μιας πανέμορφης φύσης… μίας μοναδικής “άγριας” πλευράς της χώρας μας!!
Αυτή η βόλτα λοιπόν του ΜΟΠ θα είναι σίγουρα μια “μοναδική” βόλτα… λίγο “σφικτή” …. λίγο απαιτητική και πολύ “αξέχαστη”
..και πιο τυχεροί βέβαια όσοι την απολαύσουν στην παράλληλη διήμερη “έκδοση “της!!
ΔΙΑΔΡΟΜΉ/ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ για την Κυριακή 30/4/2023 ( μονοήμερη και διήμερη)
Ξεκινάμε το πρωί της Κυριακής στις 08:00 από τα γραφεία του ΜΟΠ και 08:15 από το parking της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.
Ακολουθώντας την Ιονία οδό κατευθυνομαστε προς το Αγρίνιο και “βγαίνοντας” στην έξοδο του Αιτωλικού μέσω της Κλεισούρας φθάνουμε στο Αγρίνιο.
Ακολουθούμε την επαρχιακή οδό Αγρινίου/ Καρπενησίου μέσω του Αγίου Βλασίου ( στάση για καφέ!) και συνεχίζουμε προς την γέφυρα Επισκοπής για να “ανηφορίσουμε” στην συνέχεια προς την Φραγκίστα,τον Κρεντη και ταξιδεύοντας δίπλα στον Αγραφιώτη ποταμό ( ενημερώνουμε θα υπάρχουν περίπου 6 + 6 η επιστροφή χιλιόμετρα “πατημενου” χωματοδρομου!! ) στα “απάτητα” ΑΓΡΑΦΑ!! ( Προσοχή στον ανεφοδιασμό με καύσιμα για όλους μας μιας και θα γίνεται σε πιο τακτικά διαστήματα λόγω της δυσκολίας ανεύρεσης πρατηρίων στην περιοχή!!)
Αυτή η διαδρομή θα είναι κοινή και για το πρόγραμμα της διημερης “έκδοσης”.
Η επιστροφή για όσους ακολουθήσουν την μονοήμερη “παρέα” θα γίνει με την ίδια διαδρομή μέσω Κρεντη ενώ λίγο μετά θα ακολουθήσουμε την επαρχιακή οδό από Βίνιανη προς Καρπενήσι.
Λίγο πριν τους Κορυσχάδες θα αρχίσουμε να “κατηφορίζουμε” προς τα Φιδάκια ( απαραίτητη στάση φυσικά στα Τσαγκαραλωνα..για την απίστευτη θέα στην λίμνη Κρεμαστών!!) και μετά μέχρι την Βλαχέρνα Ευρυτανίας ( με μικρή στάση στην “παραλία” Βλαχέρνας!!!) για να ανηφορίσουμε ξανά προς τα Αμπέλια και τον Προυσό.
Απ’τον Προυσό στο Θέρμο μέσω Λαμπίρι και επιστροφή στα πάτρια εδάφη είτε από γέφυρα Μπανιά είτε από Λουτρά Στάχτης και Ριγανι ( ίδια περίπου απόσταση με μικρή χρονική καθυστέρηση!!)
Έτσι “τελειώνει” μετά από 400 χιλιόμετρα και περίπου 8-9 ώρες οδήγησης ( …δεν είναι και λίγο!!!) η μονοήμερη “έκδοση” της βόλτας μας στα Άγραφα.
Το πρόγραμμα των “διήμερων” που σίγουρα θα έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον θα ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες!!
Ετοιμάστε μοτοσυκλέτες , εξοπλισμό και την καλύτερη σας διάθεση και ακολουθειστε μας…
..αν όχι…..χ α σ α τ ε ✓
Υ.Γ … μερικές φωτογραφίες από τους προορισμούς μας και τον χώρο διαμονής!

Nagas

Related Post