Κυριακή 2/7/2023 ο ΜΟΠ “φεύγει” για ένα “summer ride”

. έρχεται Ιούλιος (…στην πράξη ίσως .. όχι!!!)
και για την Κυριακή 2 /7 /2023 ο ΜΟΠ “φεύγει” για ένα “summer ride” (…δεν είναι και σίγουρο το ” summer “.. χαχαχα) με προορισμό την Πάλαιρο!!
08:30 λοιπόν το πρωί της Κυριακής ξεκινάμε από τον όμιλο ( 08:45 από το parking 🅿️ της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου) και μέσω της Ιονίας οδού κατευθυνομαστε για τον Πεντάλοφο Ξηρομέρου ( “βγαίνουμε” στην έξοδο για Αστακό!!) για να απολαύσουμε το πρωινό καφεδάκι μας δίπλα στον Αχελώο ( River side café) .
Από εκεί μέσω του επαρχιακού δικτύου “ανεβαίνουμε” από Παλαιομάνινα, Ρίγανη και Γουριώτισσα για να επισκεφθούμε την Μόνη Κοιμήσεως Θεοτόκου Λιγοβιτσιου διασχίζοντας το πλατανόδασος Ξηρομέρου και θαυμάζοντας την μοναδική θέα προς την λίμνη Οζερου (..και όχι μόνο αν είμαστε τυχεροί…με καλή ορατότητα δλδ!!)από το σημείο που βρίσκεται η Μονή.
Μικρή επιστροφή για περίπου 1χλμ και συνεχίζουμε μέσα από τα χωριά του Ξηρομέρου Σκουρτου, Μπαμπίνη, Αετό και Ανθοχώρι για να φθάσουμε στον Μύτικα ατενίζοντας το Ιόνιο πέλαγος.
Λίγα χιλιόμετρα μετά και η Πάλαιρος είναι μπροστά μας!!!
Στάση στο γραφικό χωριό με την απαραίτητη περιήγηση και επιστροφή από την ίδια διαδρομή έως τον Μύτικα με συνέχεια προς Αστακό Αιτωλοακαρνανίας .
Μικρή “παράκαμψη” στην είσοδο του Αστακού και πορεία προς τα χωριά Καραϊσκάκη, Βασιλόπουλο, Χρυσοβίτσα, Στρογγυλοβούνι και “κατάληξη” στον Πεντάλοφο Ξηρομέρου ( τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε για το σημείο του απαραίτητου “ανεφοδιασμού πρωτεινης ” !!).
Από εδώ μέχρι την επιστροφή μας στην Πάτρα η διαδρομή μας θα είναι κοινή με την πρωινή.
Περίπου 320 όμορφα χλμ μας περιμένουν…το μόνο που χρειάζεται???…το καλοκαίρι!!!!
Nagas

Related Post