18/6/2023 Πάμε βόλτα Ποτιδανία – Λιδωρίκι – Τεχνητό Φράγμα Μόρνου

…νέα βδομάδα από αύριο !
…νέες προοπτικές με νέες διαδρομές να μας περιμένουν!!
…την Κυριακή 18/6/2023 ξεκινάμε στις 09:30 από τα γραφεία του ΜΟΠ για μία κοντινή περιήγηση ( 220 περίπου χιλιόμετρα) στην γειτονική μας Ποτιδάνεια και τα χωριά της, το τεχνητό φράγμα Μόρνου στο Λιδωρίκι και επιστροφή με την ” παρέα” του Μόρνου δίπλα μας.
Πρωινό ξύπνημα λοιπόν (αφού έχουμε και την αιμοδοσία που διοργανώνει ο Takis Beltas με τον σύλλογο αιμοδοτών Σουλίου… περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες!!) και φεύγουμε για την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου με πορεία προς την Ναύπακτο.
Περίπου 60 χιλιόμετρα μετά ακολουθώντας την επαρχιακή οδό προς Ελατου και Άνω Χώρα και στρίβωντας δεξιά προς το Τείχιο Δωρίδας “μπαίνουμε” πλέον στην ορεινή Ποτιδάνεια.
Μπροστά μας το Τείχιο , το Παλαιοξάρι και το χωριό της Ποτιδάνειας όπου θα πιούμε και τον ” πρωινό” μας καφέ .
Στιλια , Μηλιά , Βραιλια , Μαλανδρίνο και 45 χιλιόμετρα με όμορφες εικόνες και αρκετό στροφιλικι και φθάνουμε στο Λιδωρίκι.
Η επιστροφή πλέον “γνωστή” με πορεία από την νότια πλευρά του τεχνητού φράγματος Μόρνου και “μέσα ” από την όμορφη διαδρομή από Χάνι Ρερεσι καταλήγει για απογευματινό καφεδάκι στην Ναύπακτο (…ενδιάμεσα βέβαια θα φροντίσουμε και για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό πρωτεϊνών!!….η τοποθεσία είναι υπό διερεύνηση και θα ενημερώσουμε σύντομα).
220 χιλιόμετρα λοιπόν και περίπου 4 ώρες χαλαρής οδήγησης είναι μια καλή ευκαιρία για όλους όσους θέλουν να περάσουν μια ακόμα όμορφη Κυριακή με την παρέα του ΜΟΠ….
…φορτωστε καλή διάθεση και σας περιμένουμε!!!
Nagas

Related Post